Virkningerne af afhængighed på børn af alkoholikere og narkomaner kan være ødelæggende

0 BogmærkDe fleste mennesker er opmærksomme på den rolle, genetik spiller i afhængighed, og det er ikke overraskende, at stofmisbrug øger forekomsten af fysisk vold og alvorlig børneforsømmelse inden for en familie. Men langt den største konsekvens af forældreafhængighed er tabet af effektiv, substantiv og stabil forældremyndighed, der er afgørende for børneudvikling. Børn af alkoholikere […]

0 Bogmærk

De fleste mennesker er opmærksomme på den rolle, genetik spiller i afhængighed, og det er ikke overraskende, at stofmisbrug øger forekomsten af fysisk vold og alvorlig børneforsømmelse inden for en familie. Men langt den største konsekvens af forældreafhængighed er tabet af effektiv, substantiv og stabil forældremyndighed, der er afgørende for børneudvikling. Børn af alkoholikere og narkomaner oplever afbrudt, beskadiget eller sænket kognitiv, følelsesmæssig og adfærdsmæssig vækst. Mødre og fædre kan simpelthen ikke give god daglig pleje og opmærksomhed, fordi de er optaget af at drikke og / eller bruge. Ligeledes er en ikke-brugende forælder ofte ikke fuldt ud tilgængelig for børnene, og bruger tid og energi i stedet for at beskæftige sig med narkomanen. På den måde bliver børns udviklingsbehov uforanderlige, hvilket fører til følelsesmæssige sår og / eller åbenlyse adfærdsmæssige underskud.

FindOpholdssteder.dk

Mens virkningerne af afhængighed på forældre er komplicerede, er de mest almindelige mønstre for forældre, der misbruger stoffer, følgende:

  • Tjekker ud: Det er ikke muligt at være til stede i et barns liv, når en person misbruger alkohol og / eller stoffer. Ofte er narkomaner ikke fysisk til stede, efterladt hjemmet til at bruge eller “score” (undertiden forlader børn uden tilsyn) eller ved at gå ud, sove det eller bare være for “ude af det” at interagere med deres børn. På samme måde har børn af alkoholikere og narkomaner ikke følelsesmæssigt til stede forældre, der er indstillet på deres ondt, ønsker og behov. De stofmisbrugere giver ikke deres børn en effektiv disciplin. de kan ikke hjælpe deres børn med at beskæftige sig med fiasko eller angst; og de underviser ikke deres børn værdifulde livsfærdigheder eller coping adfærd, lege med dem eller overvåge deres skole fremskridt. Faktisk kan de i hvert fald ikke mærke deres børn.
  • Disinhibition: Det er velkendt, at alkohol og stoffer reducerer hæmninger, og det gælder også forældre. Når forældrene drikker og / eller bruger, er deres adfærd uforudsigelig og inkonsekvent. For nogle betyder det spøgelser med impulsive og “sjove” aktiviteter med deres børn, for kun at blive vred, irritabel eller sulten senere. Intoxicerede forældre glemmer deres løfter, siger onde ting til deres børn og udsætter deres børn for aldersmæssigt upassende sprog og adfærd. Som reaktion lærer børn af alkoholikere og narkomaner at observere hjemmet og den afhængige forældres stemning – ofte selvniveauet – for at vide, hvordan man opfører sig. Børn har brug for en stabil, forudsigelig rutine med forældre, der er pålidelige og pålidelige. Uden disse har de en tendens til at være ivrige, usikre og frygtede, og de kan ikke udvikle sig korrekt.
  • Forstyrrede forældre-barns forhold: Afhængige forældre har ikke fuldstændige, stabile forhold til deres børn. Når narkomaner fodrer og plejer deres forhold til alkohol og / eller stoffer, kan de ikke give samme energi til forældrenes forhold. For nogle familier er forældreskabet aldrig etableret; For andre er vedhæftet fil ikke sikker, og børn lærer at de ikke kan stole på deres forældre. For andre er den tidlige tilknytning dog tilstrækkelig, men er ikke næret og udviklet over tid, så som deres børn vokser, kan deres forhold til den afhængige forælder ikke – og kan ikke – vokse sammen med dem.

Fælles svar på misbrug af forældre

Børn af alkoholikere og narkomaner har en tendens til at have en af ​​to brede reaktioner, når afhængighed er til stede i familienheden: overansvarlig eller underreguleret. Overfor ansvarlige børn påtager sig husholdningsopgaver som madlavning, rengøring og tøjvask langt tidligere end deres jævnaldrende i lyset af forældremiddelmisbrug. De sørger for deres søskende på måder, som en forælder bør ved at sørge for at de er klædt og fodret, at underskrive former og dokumenter, som deres søskende har brug for til skole og endda beskytter dem mod den afhængige forælder.

Overansvarlige børn har en tendens til at passe på deres afhængige forælder og dækker op, når han eller hun er beruset, rydder op efter at der er lavet messer og overvåger ofte forældrene for at sikre at han eller hun stadig er i live. Disse børn kaldes forældret, fordi de tager en forældremyndighed i deres familie og savner at være bare et barn. Selv hvis deres forældre genvinder sig senere, er barndommens glæde og uskyld altid tabt. Og helt forudsigeligt bliver forældede børn ofte voksne, der er tiltrukket af misbrugere som ægtefæller eller partnere, og bruger hele deres liv i en tilstand af kohærens.

Den anden mest almindelige reaktion på forældremiddelmisbrug er udviklingen af ​​adfærdsmæssige eller psykologiske problemer. Disse er underregulerede børn af alkoholikere og narkomaner, der optræder som reaktion på inkonsekvent forældre, eller som udvikler angst og depression. De bliver modstandsdygtige over for voksne, aggressive med jævnaldrende og har flere disciplinære overtrædelser i skolen. De klare dårligt med frustration, ved ikke, hvordan de skal roe sig selv, når de er bange eller triste og ikke kan danne meningsfulde relationer med andre.

Søger du et opholdssted, dagskole, botilbud eller andre sociale tilbud, så er FindOpholdssteder.dk stedet for dig. Uanset om du er almen bruger, pårørende eller sagsbehandler, så er du havnet det rigtige sted.

Søg på FindKrisecenter.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk